Dalhalla-guidningar

Vad hände i skogen? Från meteoritnedslag till världskänd konsertarena.

Under guidesäsong maj-september

Tider för Dalhallas ordinarie guidningar:      Se www.dalhalla.se


Trapperservice® AB har under många år utfört guidningar på Dalhalla. Sedan 2016 koncentrerar vi dem till Gruppvisningar (ofta Bussresor) men även specialarrangemang enligt nedan. Det är många konferenser och sammankomster som kröner sin Siljanvistelse med ett Event i Dalhalla.  Det bästa är att ringa oss så berättar vi olika upplägg.   

Nedan syns  ingredienser i de olika uppläggen vi kan samordna och arrangera:

Entréhuset med utställningen om kalkbrottets historia.

Samt tillhörande beskrivning om det stora Meteoritnedslaget får ca: 380 milj år sedan.

Förfrågningar även via info@trapperservice.se eller 070 -581 29 92 

TEMA Guidningar:

Affärsområde guidning på Dalhalla utvecklas. I samarbete med våra guider har vi utvecklat spännande varianter av guidning. Med mer konstnärliga inslag kvällstid och dessutom både Vandra till Dalhalla och Cykla till Dalhalla. Vid de två senaste får du rörelse i oerhört vacker omgivning men även berättelsen om hur naturen skapade Dalhalla.

Dalhalla V.I.P.

Följ med på en unik guidad visning av den världsberömda arenan som leder back stage. Här får man komma in bakom Dalhallas spännande kulisser, se kostymer och kika in i loger där världsstjärnor som ex. Sting, Bryan Ferry, Dionne Warwick och Tom Jones huserat i. (Begränsat antal platser, 20 pers)

I denna version förekommer det även att vi anlitar någon artist, av olika dignitet, för att fylla kalkbrottet med någon slags musik för att ge akustiken verklighet.
Eller så nöjer vi oss med den förinspelade musikmixen, som Dalhalla tillhandahåller till guidade besökare.

Prisexempel: 250 kr/100 kr (barn/stud) minst 10 vx deltagare

 Detta exklusive ev. artist.

Vandra till Dalhalla ”Fredagsutflykten i sommar”

Från centrala Rättvik via vårt ”Amazonas” Enåns naturreservat 11 km.  (Återtransport kan ordnas-tillkommer)

Fakta: Vi kommer att vandra ca: 1 km som ger 3,5 tim vandring inkl. rast + kort ”Titt in”-besök  i kalkbrottet och Dalhalla.

Siljansringen uppkom efter det stora meteroritnedslaget för ca: 380 milj. år sedan. Följ med på en vandring och se hur även istiderna har påverkat naturen. Startplats IK Jarl fritidsområde sedan via Enåleden till Springkällan, byn Backa och till Draggängarna (Dalhalla) där vi kan komma in och kort se/höra om Dalhalla

Pris: 250 kr/100 kr (barn/stud) minst 8 vx deltagare 

KulTur på cykel till Dalhalla

Fakta: Följ med och ta del av den spännande kalkhistorien och hör förklaringen till hur ett nedlagt kalkbrott blev en internationellt erkänd musikarena. På Rättviksheden följer vi de märkbara spåren av vad som skett under miljoner år före oss. Vi tar oss fram genom typiska dalabyar och cyklar på fina sandvägar, allt bortom de stora farvägarna. Längs vägen besöker vi Nittsjö keramikfabrik, ett av Sveriges äldsta hantverksföretag. Vi stannar till i det fossilrika Amtjärnsbrottet. Här ser vi tydliga bevis för hur området en gång låg på havets botten. VI tar oss sedan vidare till Draggängarna eller Dalhalla som platsen idag heter, där vi besöker utställningen om kalkhanteringen i Siljansbygden och får också titta in i den spektakulära arenan.
Startplats: Rättviks turistbyrå. Lättare fika ingår i turen.

Pris: 450 kr/ 250 kr (barn/stud/pensionär) 1 100 kr familj

Cykel ingår ej


OBS! Priser för ”ordinarie” guidad visning 2019:  Se Dalhalla.se

Grupper om min 20 personer  100 kr/p.p.  –  mindre grupper går bra men då är miniksotnaden enligt priset för 20 st  ( 2 000 kr)

Information rörande Dalhallas guidningar: 070-581 29 92