Snöskor

Siljan Snowshoe Race lanserades 2010 av Trapperservice® där vi per omgående fick stor support ifrån Alpländerna för den sport som är vida utbredd där. 2014 hade vi äran att i Rättvik få arrangera världsmästerskapet – ISSF World Snowshoe Championship 2014.

Världens bästa snöskolöpare kom till Rättvik! Och arvet efter detta har vi i gott sällskap via orter som Dachstein i Österrike, Quebec i Canada, Sapporo i Japan, Fondo/Val di Non i Italien, Quebec Canada, Vezza dÓglio Italien,  Saranac Lake US, Picos de Europa Spanien …… 2019 La Ciaspolada/Val di Non i Italien.

Vid sidan om VM-tävlingarna har Trapperservice/ Siljan Snowshoe utvecklat en rad snöskoleder och arrangemang. Ett av de mer uppskattade och som sticker ut är Snöskovandringen till ”krogen”.

Med moderna snöskor tar du dig fram hur lätt som helst i vinterterräng. Snöskor är stort i Europa och USA och en växande trend i Sverige. Trapperservice® älskar snöskor. Som huvudarrangör för Siljan Snowshoe Race har Trapperservice® varit med att utveckla sporten i Sverige och Norden.

Trapperservice®  hyr även ut snöskor i Rättvik – som ligger lägligt till på resan till Fjällen!

Upplevelser