Snöskor


Denna sida är lite av en minnessida för Siljan Snowshoe Race!

Trapperservice® lanserade snöskor 2010 med det minnesvärda Siljan Snowshoe Race,  där vi omgående fick stor support ifrån Alpländerna för den sport som är så vida utbredd där. 2014 hade vi äran att i Rättvik få arrangera världsmästerskapet – ISSF World Snowshoe Championship 2014.

Världens bästa snöskolöpare kom till Rättvik! Och arvet efter detta har vi i gott sällskap via orter som Dachstein i Österrike, Quebec i Canada, Sapporo i Japan, Fondo/Val di Non i Italien, Quebec Canada, Vezza dÓglio Italien,  Saranac Lake US, Picos de Europa Spanien …… 2019 La Ciaspolada/Val di Non i Italien.

Vid sidan om VM-tävlingarna har Trapperservice/ Siljan Snowshoe utvecklat en rad snöskoleder och arrangemang. Vi har även varit rådgivare inom den nya sporten.
En av de mer uppskattade arrangemangen och som fortfarande kan arrangeras är ”Snöskovandringen till krogen”.
(Där vi oftast väljer den gastronomiskt berömda Bruntegården.) 

Med moderna snöskor tar du dig fram hur lätt som helst i vinterterräng. Snöskor är stort på snöklädda breddgrader och en växande hälsotrend i Sverige. Trapperservice® älskar snöskor.

Vi Trapperservice®  har nu lämnat  själva uthyrningen till The Mangevie  i Dalbyn/Rättvik – som ju ligger lägligt till på resan till Fjällen, bara att stanna till och hämta upp dem! Men är gärna med på Eventet som ledare och expert.

Upplevelser