Vandra från Siljan till fäbod Rättvik – Furudal

En vandring från Siljans strand till Ärteråsens fäbodar ger det bästa av vad Dalarna har att bjuda på. Två till tre vandringsdagar med bekväma etapper längs sandstigar och vägar på Isälvsdeltat på Rättviksheden.Vandringen sker till stora delar inom eller i närheten av naturreservat, som visar på ett av Sveriges artrikaste naturområden med skyddsvärda växter, bland annat många liljor. På kvällen väntar avkoppling, god mat och en skön säng på två utvalda boenden.

Från Rättviks samhälle vandrar vi utmed Enåns branta dalgång. Vi ser kanske bävern eller anar spår av vårt storvilt. Vi passerar genom ålderdomliga byar och följer ett öppet kulturlandskap till upp till sjöarna vid Furudal.

Målet är Furudals Bruk, det anrika kättingbruket som bjuder en rik historia med många vackra byggnader inbäddad i samma generösa natur vi vandrat igenom.  Våra guider och servicepersonal finns med under hela vandringen. De ser till att du får möta det färgstarka Dalarna med många upplevelser kring mat, hantverk, musik och traditioner.

Om det ger mersmak hjälper vi dig att förlänga turen till Ärteråsens fäbod till fots eller på cykel. En av de större levande fäbodarna i Ore socken och med milsvid utsikt över Siljansringen.

Tid: Maj–september
Längd: Vandring 20 km per dag i lätt terräng på stig och mindre väg. Totalt ca 45 km till Furudals Bruk samt 12 km till Ärteråsen. Guide medföljer under hela vandringen vid grupp på minst 10 personer. (Alterantivt ger vi support enligt Trapperservice®modellen. Begär offert.)
Plats: Rättvik–Boda Kyrkby–Furudals Bruk–Ärteråsens fäbodar.
Vad ingår: Två alt. tre vandringsdagar, guide, service efter vägen  – kartor och ledsagning, jour, bagagetransport, vatten och förnödenheter, cateringvärd, berättande vid mötesplatser.) Återresa till Rättvik med bil/buss.
Antal personer: Lämpligt 8–20 personer eller fler.
Övernattningar kan ske i raststugor eller tält. Vi kan också hjälpa er att boka de logipaket som våra utvalda husvärdar presenterar. Där kan ni välja mellan vandrarhem, lägenhet och hotellstandard med middag, frukost, lunch/matsäck. (Separat blad)
Om ni väljer eget boende svarar Trapperservice® för catering eller transport av matsäck.

Kontakta oss så ordnar vi resten

Foto: Birgitta Wahlberg och Håkan Olsén